Het stadhuis van de Gemeente Purmerend is voorzien van een gloednieuwe ondergrondse parkeergarage die ruimte biedt aan 305 auto’s.

De 2-laagse parkeergarage bouwen ligt pas naast het stadhuis waarboven een parkachtig groen stadsplein wordt gerealiseerd. De nieuwe garage wordt een goede plek met maximale daglichtinval en een ruime opzet voor de parkeervakken. Deze garage voegt een groot aantal parkeerplekken toe op loopafstand van de binnenstad. De bereikbaarheid en leefbaarheid van Purmerend wordt dus ook aanzienlijk vergroot met deze stadsgarage.

Het ontwerp van de garage laat zien dat de garage nergens doodlopend zal zijn. Het heeft brede rij- en hellingbanen en beide verdiepingen worden hetzelfde ingericht. De ingangen, trap- en liftruimtes worden transparant en herkenbaar. Het doel hiervan is bezoekers een veilig gevoel te geven bij het betreden van de garage. In de avond en ‘s-nachts wordt de garage aangelicht door DATALUX continue lichtlijnen., Hiermee wordt ook tijdens de donkere uren het veilige gevoel gewaarborgd.

De Klaver Giant Groep tekende voor de elektrotechnische installaties, inclusief de lijnverlichting.

 

Parking Stadhuis Purmerend

Veilige en duurzame stadsparkeergarage