Zalando Bleijswijk

78 km lichtlijn voor mode warehouse

In Bleiswijk heeft modegigant Zalando haar grootste en hoog geautomatiseerde fulfillment center in gebruik. Met 140.000 vierkante meter is deze enorme operatie op dit moment de grootste in Zalando’s Europese fulfillmentnetwerk. De totale opslagruimte bedraagt ongeveer 16 miljoen mode items! Het fulfillment center verkort de leadtimes richting de klant aanzienlijk en het richt zich met name op klanten in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De Amerikaanse aannemer DPR Construction was samen met installateur Elektropartners uit Heerhugowaard verantwoordelijk voor de zogenaamde fit-out: de levering en installatie van de verdeelkasten, railkokersystemen, kabelgoten, aardingen, ontruimingsinstallatie, de bekabeling en afmontage van de brandmeldinstallatie en de KNX-installatie.

Luminaid verzorgde voor Elektropartners de levering van maar liefst 78 kilometers aan DATALUX-lichtlijnen. Samen met de engineers van Elektropartners is een uniek concept bedacht om de medewerkers in het fulfillment center de perfecte lichtbeleving te bieden, met een ongekende gelijkmatigheid, maar ook extreem energiezuinig door toepassing van ruim 7.000 PIR sensoren.  De DATALUX lijnverlichtingsinstallatie is volledig geschikt en aangesloten op het centrale Eaton 200 Vdc noodverlichtingsysteem.

 

Partner: Elektropartners

Zalando Bleiswijk

78 kilometer lichtlijn voor mode warehouse