DATALUX.nextgen

Het nieuwe platform voor industriële lijnverlichting

HET NIEUWE PLATFORM VOOR INDUSTRIËLE LIJNVERLICHTING

Het ongekende lichtniveau van het DATALUX-lijnverlichtingssysteem is met nextgen nu ook beschikbaar met méér licht per strekkende meter, zes nieuwe optieken en volledig stuurbaar met Dali 2.

 

DUURZAAM & VERANTWOORD

Het in Nederland vervaardigde DATALUX.nextgen lijnverlichtingsysteem is ontworpen om oneindig inzetbaar te zijn. Het ontwerp van het armatuur is zo opgezet dat na de eerste gebruiksfase het armatuur eenvoudig, milieuvriendelijk en snel omgebouwd kan worden tot een nieuw armatuur wat weer voldoet aan de laatste eisen. Hiermee heeft Luminaid een lichtlijnsysteem gecreëerd met een oneindige levensduur.

DATALUX.nextgen-armaturen en toebehoren worden in Nederland in een ENEC gecertificeerde omgeving geproduceerd, mede door de inzet van collega’s met een beperkte toegang tot de arbeidsmarkt. Luminaid gelooft in het lokaal samenwerken met co-makers waardoor een efficiënte waardeketen wordt gerealiseerd. Overbodige transporten, importen worden zoveel mogelijk vermeden.

Neem contact op

VEELZIJDIG & UNIFORM LICHT

Door meer licht per strekkende meter toe te passen, gecombineerd met volledig nieuwe optieken, is het mogelijk om met minder lichtlijnen een perfecte lichtbeleving met hoge gelijkmatigheid te creëren. Daarmee wordt bespaard op materiaal- en energiegebruik.

Net zoals bij alle andere DATALUX-lichtlijnsystemen wordt de mechanische en elektrische koppeling tussen de armaturen in één montagestap gedaan. Dit zogenaamde plug-and-play principe is verder verbeterd. De elektrische connectie wordt gemaakt door de inzet van industriële Wago connectoren. De mechanische borging wordt bewerkstelligd door een volledig nieuw ontwikkelde U-clip techniek. Het uitlijnen en monteren van lichtlijnen is hiermee nog eenvoudiger geworden.

DATALUX.nextgen-armaturen zijn beschikbaar in een 2,32 meter versie en een 3,45 meter versie. Samen met de 6 optieken en 6 verschillende lumenstromen kan de professionele lichtplanner voor iedere situatie een perfecte lichtbeleving creëren.

DATALUX.nextgen-systemen worden eenvoudig gemonteerd door gebruikmaking van de Luminaid Install Tools zoals een nieuw ontwikkelde kunststof DATALUX Clamp of de verbeterde RVS SL montagebeugel. Uiteraard is het gemakkelijke Luminaid pendelgarnituur (1,5 meter of 3 meter) ook beschikbaar. Voor zwembaden en hoogwaardige voedselproductie leveren wij speciaal ophangmateriaal wat aan de specifieke eisen voldoet.

BREED TOEPASSINGSGEBIED

DATALUX.nextgen Lichtlijnsystemen kennen standaard een IP65 behuizing, zijn slagvast (IK10 én balproof) en zijn volledig beschermd door de UV-stabiele ronde polycarbonaat behuizing. Hiermee is dit lichtlijnsysteem inzetbaar in de meest uitdagende industriële en voedselverwerkende omgevingen.

 

ELEKTRISCH AAN TE SLUITEN

Het DATALUX.nextgen systeem is aan het begin van de lijn eenvoudig aan te sluiten door inzet van de PLUGIN-aansluiting of INBOX-aansluiting wanneer gevoed wordt over meerdere fasen, Dali-2 sturing is geïntegreerde en centrale noodverlichting wordt toegepast.

 

EENVOUDIGE NOODVERLICHTING

DATALUX.nextgen is geschikt voor de meeste centrale noodverlichtingsoplossingen. Per order kunnen de noodzakelijk units in de armaturen worden ingebouwd, met behoud van certificering en garantie. Ook biedt Luminaid diverse decentrale noodverlichtingsoplossingen die oftewel in het armatuur zijn ingebouwd, of plug-and-play zijn toe te voegen.

Toepassingsgebieden DATALUX.NEXTGEN

  • Industrieën
  • Bedrijfsruimten
  • Distributiecentra
  • Parkeergarages
  • Werkplaatsen
  • Laboratoria
  • Voedselverwerkende industrie
  • Zwembaden en sportcentra

Neem contact op

Met onze lichtexperts

Zij helpen u graag met uw vragen of direct met een lichtplan op maat!

Neem contact op