Lijnverlichting

Voor glastuinbouw & vertical farming

LUMINAID heeft een lichtsysteem ontwikkelt welke zijn toepasbaarheid heeft bewezen bij de productieteelt van aardbeien. Daar conventionele lichtoplossingen al geruime tijd aanwezig zijn, wordt er momenteel veel geëxperimenteerd met LED verlichting. LUMINAID heeft als eerste lichtleverancier een LED-oplossing voor pro- ductie van aardbeien in een tuinbouwkas uitgeleverd.

 

 

Waarom Luminaid

Voor glastuinbouw

  • LICHT SPRECTRUM: hoge PPFD voor optimale groeistimulatie
  • ENERGIEVERBRUIK: minder dan 250 kW per hectare
  • STRALINGSWARMTE: slechts 1,2 °C verhoging op het blad
  • KLIMAATBEHEERSING: extreem lage convectiewarmte

HET ARMATUUR

Door de ultieme karaktereigenschappen van FLORALUX.LT
is het armatuur geschikt om door te koppelen en als een lange lichtlijn boven de aardbeienrij te hangen. Het spectrum van de FLORALUX.LT is afgestemd op een optimaal assimilatieproces van de aardbeienplant. De FLORALUX.LT wordt gebruikt als een dag verlengende lichtbron waardoor het gehele jaar aardbeien in Nederland geteeld kunnen worden. Tevens is er voldoende wit licht aan toegevoegd wat buiten de assimilatiedoeleinden ook voldoende werklicht geeft en kleuren goed zichtbaar zijn tijdens de pluk.

LICHT SPECTRUM

Het kleurenspectrum van de FLORALUX.LT is toegespitst op een optimaal groeiproces. Het overgrote deel is 660 nm (diep rood) om het groeiproces van de plant gaande te houden. Van de overige kleuren is 450 nm (blauw) doormiddel van fosforen omgezet naar wit licht zodat ook groen en geel in het spectrum zichtbaar zijn. De intensiteit is meer dan voldoende om op het bladerdek een PPFD van meer dan 170 micromol te meten.

De producten van LUMINAID

FLORALUX.LT

De nieuwe standaard
voor lijnverlichting

Het FLORALUX.LT systeem biedt telers de unieke mogelijkheid de teelt efficiënter in te richten en het aantal teelten per jaar te vermeerderen. Dit op basis van de hoge PAR-waarden van FLORALUX. Het systeem levert licht waarmee actief gestuurd wordt op het verbeteren van de diverse groeicycli.

Meer informatie

DATALUX Staaldraad ophanging met haak

LUM-LS15xx-CBLE-150H RVS draad met haak voor pendelen stalen montagebeugel

DATALUX montagebeugel draad

LUM-LS00xx-CLMP-SL40 RVS montagebeugel voor DATALUX lichtlijnsystemen

STEEL WIRE 1,5 m

LUM-LS15xx-CBLE-150M Staaldraad waarmee ophangbeugels gependeld worden. Voor het instellen van de pendel hoogte is geen gereedschap nodig.

FLORALUX.LT ARMATUUR

LUM-FL30LT-C8AA-0189 FLORALUX.LT 3 meter armatuur voorzien van 90° optiek. PPFD output van 240 µmol/m²/s op 20 cm.

BEKIJK ONZE PROJECTEN

Hereijgers- Verdaesdonck

Neem contact op

Met onze lichtexperts

Zij helpen u graag met uw vragen of direct met een lichtplan op maat!