Groeiverlichting

Voor glastuinbouw & vertical farming

FLORALUX groeiverlichting voor de zachtfruitsector heeft reeds ruimschoots zijn toepasbaarheid  bewezen bij de productieteelt van aardbeien, bramen en andere gewassen. Zo is het mogelijk met  FLORALUX een doorteelt met aardbeien significant productiever te laten zijn in periodes met de meest aantrekkelijke prijzen.  Wanneer doordragers ingezet worden kan de start van de pluk nóg vroeger plaatsvinden, tegen met kilogrammen per vierkante meter. Ook kan daarnaast nog een  zeer productieve korte winterteelt opgezet worden. LUMINAID zorgt voor de revolutie in de zachtfruitsector doordat telers het jaarrond kunnen telen tegen stabiele prijzen met de hoogste kwaliteit.

 

 

Neem contact op

Waarom Luminaid

Voor glastuinbouw

  • Hogere opbrengst per m2 in periodes met de beste prijzen
  • Een belichte teelt zorgt voor spreiding van afzet én arbeidsinzet
  • LICHT SPRECTRUM: hoge PPFD voor optimale groeistimulatie
  • ENERGIEVERBRUIK: minder dan 250 kW per hectare
  • STRALINGSWARMTE: slechts 1,2 °C verhoging op het blad
  • KLIMAATBEHEERSING: extreem lage convectiewarmte

HET ARMATUUR

Door de ultieme karaktereigenschappen van FLORALUX is het armatuur geschikt om door te koppelen en als een lange lichtlijn boven de aardbeienrij te hangen. Het spectrum van FLORALUX is afgestemd op een optimaal assimilatieproces van de aardbeienplant. FLORALUX wordt gebruikt als een dag verlengende lichtbron waardoor het gehele jaar aardbeien in Nederland geteeld kunnen worden. Tevens is er voldoende wit licht aan toegevoegd wat buiten de assimilatiedoeleinden ook voldoende werklicht geeft en kleuren goed zichtbaar zijn tijdens de pluk.

LICHT SPECTRUM

Het kleurenspectrum van FLORALUX is toegespitst op een optimaal groeiproces. Het overgrote deel is 660 nm (diep rood) om het groeiproces van de plant gaande te houden. Van de overige kleuren is 450 nm (blauw) doormiddel van fosforen omgezet naar wit licht zodat ook groen en geel in het spectrum zichtbaar zijn. De intensiteit is meer dan voldoende om op het bladerdek een PPFD van meer dan 260 micromol te meten, waarbij door middel van de slimme sturingsfunctie tijdens de teelt meer of minder vermogen kan worden ingeregeld.

PROEFOPSTELLING AANVRAGEN

LUMINAID biedt u de mogelijkheid om een proefopstelling aan te vragen! Nadat u de aanvraagt heeft ingevuld zal een van onze licht experts contact opnemen om uw aanvraag te door te nemen en de mogelijkheden te bespreken! Vraag hier je proefopstelling aan!

 

De producten van LUMINAID

FLORALUX.spectris

De ideale balans tussen
mens en plant

LUMINAID presenteert FLORALUX.spectris. De spectrale opbouw van deze groeilamp benadert het diffuse zonlicht en levert de professionele teler een ideale balans tussen mens en plant. De uitgekiende spectrale opbouw van het licht levert de gewenste gewasreactie, terwijl werknemers in de kas een comfortabele werkplek behouden.

Meer informatie

DATALUX MONTAGEBEUGEL ZS40

LUM-LS00xx-CLMP-ZS40 RVS montagebeugel 40 mm voor het ophangen van DATALUX lichtlijnen. Geschikt voor gekoelde ruimtes.

VERKLARING CE

Conformiteitsverklaring Declaration of Conformity voor DATALUX, FLORALUX en NEXTGEN.

FLORALUX

De nieuwe standaard
voor groeiverlichting

Het FLORALUX.HP systeem biedt telers de unieke mogelijkheid de teelt efficiënter in te richten en het aantal teelten per jaar te vermeerderen. Dit op basis van de hoge PAR-waarden van FLORALUX. Het systeem levert licht waarmee actief gestuurd wordt op het verbeteren van de diverse groeicycli.

Meer informatie

DATALUX MONTAGEBEUGEL ZS40

LUM-LS00xx-CLMP-ZS40 RVS montagebeugel 40 mm voor het ophangen van DATALUX lichtlijnen. Geschikt voor gekoelde ruimtes.

VERKLARING CE

Conformiteitsverklaring Declaration of Conformity voor DATALUX, FLORALUX en NEXTGEN.

BEKIJK ONZE PROJECTEN

Deliflor Nieuwaal

Fresh Forward

Flevo Berry BV

Botany Meterik

Van Vugt Kruiden

Jong Fruit aardbeien Dongen

Hereijgers- Verdaesdonck

Neem contact op

Met onze lichtexperts

Zij helpen u graag met uw vragen of direct met een lichtplan op maat!

Neem contact op