Nieuw! Lijnverlichting
voor glastuinbouw

Floralux.LT voor assimilatie verlichting

17-01-2018

Tijdens de ISFC (International Soft Fruit Conference) / Aardbeien dag deze week heeft LUMINAID haar nieuw product geïntroduceerd voor de glastuinbouw: FLORALUX.LT.

De ontwikkeling van FLORALUX.LT is gestart in 2016 na vragen uit de markt of LUMINAID haar Industriële lijnverlichtingssysteem (DATALUX) geschikt kon maken voor assimilatieverlichting. Daarbij lag de nadruk op het aanpassen van het uit te zenden kleurenspectrum van het systeem. Dit omdat het bestaande DATALUX armatuur slank, robuust, waterdicht en eenvoudige te monteren is. Allemaal eigenschappen welke de armatuur uitermate geschikt maakt voor de glastuinbouw.

Na onderzoek en initiële testen is uiteindelijk een kleurenspectrum bepaald. De benodigde elektronica hiervan is aansluitend ontwikkeld door de R&D afdeling van LUMINAID. In de zomer van 2017 is de productie van de FLORALUX.LT opgestart binnen LUMINAID. De eerste levering van maar liefst 8.000 meter FLORALUX.LT lichtlijn heeft inmiddels plaatsgevonden bij de Zundertse aardbeienteler Hereijgers – Verdaesdonck. Samen met de firma Vezalux (groothandel van verlichtingsarmaturen) is hier het eerste proefproject gerealiseerd. De groei van de eerste aardbeien is boven verwachting en de teler verwacht midden februari te gaan starten met de pluk.

Meer weten over de FLORALUX.LT? Neem dan hier het contact op met een van onze adviseurs!