MONTAGETIP VAN EMRE: OKTOBER 2022

05-10-2022

Onze Uitvoerder Emre Bozoglu ondersteunt installateurs en lichtexperts bij de montage van DATALUX-lichtlijnen.  Deze keer: inzet van de juiste lenzen en lichtsterkten!

“Om voor ieder project een perfecte lichtbeleving op de werkvloer te creëren passen we een breed scala aan armaturen en lenzen toe”, aldus Emre. “Door per locatie het passend armatuurtype toe te passen zie je dat de eindgebruiker een maximaal lichtcomfort krijgt. Dat betekent bijvoorbeeld dat in stellingpaden andere armaturen gebruikt dienen te worden dan bijvoorbeeld in een open productieruimte met een hoog plafond. Voor die laatste toepassing gebruiken we armaturen met een hoge lumenoutput, gecombineerd met een breed uitstralende lens: de zogenaamde widebeam lens. Deze en onze andere lenzen zijn door mijn collega’s van R&D zelf ontwikkelt en leveren bij juiste toepassing een ongekend lichtbeeld op.”

Van een afstand lijken de DATALUX-armaturen veel op elkaar. Ze zijn echter voorzien van een handige productcode zodat de monteur snel kan vaststellen welk type het betreft. Om de montage nog eenvoudiger te maken stuurt LUMINAID op aanvraag een montagetekening mee op A0 formaat. Voor monteurs met een tablet worden deze tekeningen natuurlijk ook gewoon digitaal aangeleverd. “Met deze handige montagetekening is het een eitje om een complex lichtplan te monteren. Samen met mijn collega’s van het magazijn laten we ieder bouwdeel vooraf apart verpakken (met duurzaam karton, red.) en leveren.