MONTAGETIP VAN EMRE: MAART 2023

20-03-2023

Onze Uitvoerder Emre Bozoglu ondersteunt installateurs en lichtexperts bij de montage van DATALUX-lichtlijnen.  Deze keer: een handige tip over het fixeren van het begin van de lijn om verdraaiing te voorkomen!

Iedere lichtlijn wordt natuurlijk via één of meerdere elektrische voedingskabels aangesloten. Luminaid heeft daarvoor diverse oplossingen zoals de PLUGIN-aansluiting, met vooraf aangebrachte kabels, of de CAPIN en INBOX-aansluitdozen met handige klemstroken. Zoals altijd als er met kabels gewerkt wordt en de lichtlijn gependeld wordt, kan het gewicht en de richting van de kabel spanning op het begin van de lijn zetten. Hierdoor kan verdraaiing plaatsvinden. Vervelend als je na de montage nog alles moet gaan stellen.

Emre heeft daarom een gouden tip die veel tijd bespaart: “Plaats de, bij Luminaid verkrijgbare, ZS40 montagebeugel als eerste beugel aan het begin van de lijn. Met deze klembeugel kan de gehele lijn worden gefixeerd waardoor verdraaiing niet meer voorkomt”. Het is een eenvoudige truc die een hoop ergernis kan voorkomen. De ZS40 beugel is gewoon als extra te bestellen.

Meer tips voor de montage van DATALUX lichtlijnen, bel Emre: 06-15297087.