MONTAGETIP VAN EMRE: DECEMBER 2022

07-12-2022

Onze Uitvoerder Emre Bozoglu ondersteunt installateurs en lichtexperts bij de montage van DATALUX-lichtlijnen.  Deze keer: het uitlijnen van DATALUX-lichtlijnen!

Het grote voordeel van DATALUX-lijnverlichting is dat een fraai lichtbeeld wordt gecreëerd door de lange slanke armaturen. Maar dat werkt natuurlijk alleen als de armaturen strak zijn opgehangen. De montageteams van LUMINAID zijn hier natuurlijk zeer bedreven in. Maar voor die installateurs die zelf DATALUX monteren hierbij nog een paar handige tips van Emre:

  1. Voorbereiding is alles. Zorg voordat je begint voor een goede montagetekening, voor de juiste hoogwerker en het juiste gereedschap. Dat zijn een boormachine, een waterpomptang (u-locks), een set schroevendraaiers en een kniptang. En last but not least: zorg voor een goede uitlijnlaser.
  2. Met de montagetekening als uitgangspunt zet je op de grond voor de eerste lijn 2 punten uit.
  3. Stel je laser in op die twee punten.
  4. Bepaal daarna het startpunt van de lijn, weer op basis van de montagetekening. Gebruik ook hiervoor weer de laser.
  5. Monteer eerst alle beugels, of wanneer van toepassing, het pendelgarnituur en stel deze weer af met de laser.
  6. Wanneer alle montagebeugels gemonteerd zijn kun je van het begin van de lijn snel en eenvoudig een strakke lichtlijn monteren.

Zo zie je dat het DATALUX-lichtlijnsysteem tot de meest eenvoudig en snel te monteren lichtlijnsystemen behoort. Mocht je het toch lastig vinden, dan kun je altijd gebruik maken van onze montageservice. Je kunt contact opnemen via https://www.luminaid.eu/contact-opnemen/ , maar je mag ook altijd bellen voor tips & tricks: 0615297087