MONTAGETIP VAN EMRE: JULI 2022

05-07-2022

Onze Uitvoerder Emre Bozoglu ondersteunt installateurs en lichtexperts bij de montage van DATALUX-lichtlijnen. Op basis van zijn rijke ervaring geeft hij iedere maand een handige tip.
Deze keer: het vervangen of uitbreiden van bestaande DATALUX-lijnverlichting

Emre: “Ik help veel installateurs en lichtexperts bij vervangingsprojecten van bestaande verlichting. Veel van de betrokken eindgebruikers vragen of het gemakkelijk is om onze armaturen uit te wisselen of uit te breiden. Nu kom ik zelf net terug van een klus waarbij een installateur een uitbreiding op de al bestaande DATALUX-verlichting heeft verkocht aan een tevreden eindgebruiker. Na een gezamenlijke opname bleek het handig te zijn de lijnen te verlengen met extra armaturen. Dat is met ons systeem natuurlijk zo gepiept. Je dient wel rekening te houden met de capaciteit van de drivers wanneer het een LT systeem betreft. Ook dient de kortsluitvastheid van de nieuwe lijn opnieuw berekend te worden. Daar kunnen mijn collega’s van engineering mee helpen wanneer gewenst.

Een ander voorbeeld betreft een schade die ontstaan is omdat een reachtruck in een warehouse tegen onze armaturen was gereden. DATALUX is slagvast en IK10 geclassificeerd, maar tegen het geweld van een rijdende reachtruck zijn ze niet bestand. Twee armaturen in een lange lijn waren verbogen. Ze functioneerden overigens nog steeds, maar het betrof een voor de gebruiker ongewenste situatie. Onze aftersales-afdeling heeft direct na de melding twee nieuwe armaturen verstuurd. Samen met de huisinstallateur hebben we deze in 10 minuten vervangen. Dit is mogelijk vanwege ons PLUG and Play systeem.  Zo eenvoudig is het DATALUX-systeem.

DATALUX is niet alleen eenvoudig uit te breiden en te vervangen. LUMINAID biedt ook uitgebreide verhuisservices aan. Meer daarover kan je lezen in deze datasheet.