LUMINAID partner bij onderzoek van De Greenery naar zoete herfst- en winteraardbeien

Onderzoek naar de kansen van LED bij de herfst- en winterteelt

15-10-2018

The Greenery heeft een onderzoek ingesteld om de smaak van herfst- en winteraardbeien te beïnvloeden. Een van de belangrijkste parameters voor dit onderzoek is licht. LUMINAID gevraagd om deel te nemen en de assimilatiebelichting te verzorgen. De test wordt uitgevoerd bij onderzoeksinstelling Botany te Meterik, waar The Greenery een kas tot haar beschikking heeft.

Onderzoeker Klaas de Jager van The Greenery kiest voor LUMINAID omdat haar verlichtingsoplossingen zich zowel op technisch maar ook zeker op commercieel vlak heeft bewezen in een productieomgeving.

<Klaas de Jager>: De doelstelling is om een teelt recept te hebben waarbij de investering en operationele kosten zo laag mogelijk zijn om de concurrerende positie van de Nederlandse aardbei te vergroten!

Op dit moment maken reeds diverse aardbeitelers die zijn aangesloten bij The Greenery gebruik van de oplossingen van LUMINAID bij de winterteelt. Ook CLTV-Hoogstraten is regelmatig nauw betrokken. Nu worden ook de mogelijkheden voor de herfstteelt onderzocht.