LED’S MEET LIEKE!

10-10-2022

Lieke is onze Financial Controller en vertelt jullie graag meer over haar werk bij LUMINAID.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—ณ๐˜‚๐—ป๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ผ๐˜‚ ๐˜‚๐—ถ๐˜?
Als Financial Controller ben ik eindverantwoordelijk voor de juistheid van de financiรซle administratie binnen LUMINAID. Ik ondersteun de directie en de afdelingen met periodieke financiรซle rapportages, adviseer over financiรซle beleidsvragen, werk aan het ontwikkelen, uitvoeren en monitoren van de financiรซn in het algemeen. Voor velen lijkt financiรซn saai, maar het is het hart van de organisatie. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik vaak kort overleg met de diverse afdelingen afgewisseld met analytisch werk achter de computer.

๐—ช๐—ฒ๐—น๐—ธ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜๐—ผ๐—ณ ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—น๐—ธ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ?
Het leukste van mijn werk is dat ik vanaf een zijlijn toch heel nauw betrokken ben met de afdelingen. Ik vind het leuk om mijn collegaโ€™s vanuit die onafhankelijk positie te helpen en te adviseren. Daarbij ben ik natuurlijk wel kritisch, maar probeer daarin altijd constructief te zijn. Verder vind ik het erg leuk om voor de directie en de aandeelhouder te zorgen voor heldere analyses en duiding te geven over de prestaties van LUMINAID. Een aantal jaren geleden toen LUMINAID nog wat kleiner was, was ik ook verantwoordelijk voor de uitvoer van administratieve processen. Denk daarbij aan het inboeken van facturen en dergelijke. Door onze groei en digitalisering kan ik mij nu volledig focussen op het controlling werk.

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜€ ๐—ถ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒฬ?
Eind vorig jaar ben ik moeder geworden en werk nu 4 dagen met een vrije dag op de woensdag. Die break van de week bevalt uitstekend. Na twee dagen werken heb ik even tijd voor mezelf en mโ€™n zoon, zonder dat dat direct ten koste gaat van de voortgang van mโ€™n werkzaamheden. Zeker nu we sinds een tijdje ook een leuke collega hebben die de administratieve werkzaamheden voor haar rekening neemt. Ik vind het heerlijk om in het weekend lekker te gaan wandelen met onze zoon. Daarnaast vind ik het leuk om lekker uit eten te gaan of met vrienden af te spreken.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—น๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—Ÿ๐—จ๐— ๐—œ๐—ก๐—”๐—œ๐——?
Vanuit mijn vorige werkgever ben ik nu ondertussen eindverantwoordelijk geworden voor de rapportages. In die rol spar ik vaak met de directie over tal van zaken zoals strategie, personeelsbeleid, financieringsstructuur etc. Tevens ben ik nauw betrokken bij de relatie met de aandeelhouder wat weer een leuke andere dimensie is. Ik ben ook verantwoordelijk voor HR. Heel actueel zijn de huidige ontwikkelingen rondom lonen, werkkostenregeling en werving en selectie. Dat is een nieuw aandachtsgebied voor mij, maar bevalt mij erg goed.