LED’S MEET ERWIN!

23-01-2023

Erwin is onze R&D Engineer en vertelt jullie graag meer over zijn werk bij LUMINAID.

Wat is je functie en hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ik vervul de functie van R&D Engineer. Waarbij ik onder andere zorg draag dat de armaturen de juiste hoeveelheid licht produceren bij een gewenste lichtverdeling. Verder ben ik verantwoordelijk voor de certificering van de producten. De certificering toetst of het product voldoet aan de Europese richtlijnen die op het product van toepassing zijn, zodat het product op de Europese markt aangeboden mag worden. Binnen Luminaid vervul ik ook de rol als KAM-coördinator, waarbij ik het kwaliteitsmanagementsysteem ISO9001 onderhoud. Mede door het toepassen van het kwaliteitsmanagementsysteem is Luminaid in staat kwalitatieve producten en diensten te leveren.

Ik begin mijn werkdag met een lekker kopje koffie gemaakt van koffiebonen van de lokale koffiebranderij en werk aan mijn werkzaamheden voor die dag die ik heb opgesteld in mijn weekplanning met actiepunten. Ook pak ik urgente en belangrijke werkzaamheden op die voorkomen. Mijn werkzaamheden op een dag kunnen heel divers zijn van onderzoeken, ontwikkelen en meten tot het ondersteunen van verkoop en productie.

Welk onderdeel van je werk vind je heel tof en welk onderdeel minder?
Het leukste aan mijn werk vind ik het onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden van het toepassen van LED’s ,lenzen en LED drivers. Dit begint vaak met een berekening, de theorie. De berekening verifieer ik dan later met een meting om te toetsen of de praktijk klopt met de theorie. Het is altijd fijn als theorie en praktijk goed met elkaar overeenkomen. Als dit niet zo is ga ik uitzoeken waardoor dit komt. Een goed voorbeeld daarbij is de ontwikkeling van de NEXT GEN, waarbij ik uitzoek wat een goede keuze is voor de LED’s ,optieken en LED drivers om tot goede prestaties te komen. Minder leuk vind ik de certificering van producten. Ik begeleid dit proces en ziet niet direct het resultaat. Een goed resultaat geeft uiteindelijk wel energie.

Hoe merk je dat je werkgever betrokken is bij jou?
Ik merk dat de werkgever betrokken is bij mij door samen op maandag het weekend door te nemen en de lopende werkzaamheden te bespreken. Deze betrokkenheid zorgt voor mij ook voor een goede werksfeer en het werkt prestatie verhogend.

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd bij Luminaid?
Het meest waardevolle dat ik heb geleerd bij LUMINAID is binnen een kleine organisatie met bescheiden beschikbare middelen komen tot goede producten.