Innovatieblog van Joost 03/23

maart 2023

29-03-2023

Onze Product Architect Joost houdt zich bezig met productinnovaties bij Luminaid en vertelt jullie in zijn blog graag meer over waar hij allemaal mee bezig is op het gebied van productontwikkeling en zijn dagelijkse uitdagingen!

Waar sta je nu met de ontwikkeling van Next Gen?
De volgende iteratie van de kunststof onderdelen van het armatuur is binnen gekomen. Na veel communicatie over en weer is het nu gelukt om de onderdelen uit gerecycled nylon toch in de gewenste kleur te krijgen. 4 van de 5 onderdelen zijn door ons goedgekeurd en zijn meteen in productie genomen. Een onderdeel had nog wat laatste aanpassingen nodig om tot een juiste pasvorm te komen: deze is ondertussen aangepast, getest en ook goedgekeurd. Nu kunnen eindelijk die laatste onderdelen voor de eerste echte batch in productie.

Vorige maand schreef ik ook over de kunststof onderdelen van de TRONICS. Hiervan zijn de matrijzen nu ook in de maak en komen de eerste samples einde van de maand binnen. Ondertussen zijn we druk met alle schema’s en tekeningen om deze producten ook op de juiste manier in elkaar te laten zetten.

Kun je een specifieke hobbel noemen waar je afgelopen maand druk mee geweest bent? En hoe heb je die weten te overwinnen?
De eenvoudige aansluiting aan het begin van de lichtlijn: PLUG.IN. Deze zou qua aansluiting simpel en duidelijk moeten zijn. Maar gezien we 2 exact dezelfde connectoren erin hebben zitten en deze nog los zitten, kan deze dus heel makkelijk precies verkeerd aangesloten worden als de klant deze krijgt. Dit kan tot fouten leiden en mogelijk zelfs levensgevaarlijke gevolgen hebben. Daarom moesten we met een oplossing komen om deze aansluiting eenvoudiger en duidelijker te maken. Na verschillende brainstorm sessies hebben we 2 oplossingen gevonden. Een aantal onderdelen worden toch al in elkaar gezet voordat ze bij de klant aankomen en daarnaast komt er een sticker overheen die aangeeft welke aansluiting waar moet zitten. Zo doen we er alles aan om fouten bij het aansluiten te voorkomen.

Wat is je verwachting voor de komende maand. Waar wil je over ongeveer 4 weken staan?
Komende maand komen, zoals eerder al gezegd, de onderdelen voor de connects en tronics binnen en kunnen we hiervan de nul series gaan assembleren. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen en hoe deze eruit gaan zien als ze af zijn. Daarnaast zijn we bezig om een document op te stellen waarmee we de klant, die zelf calculeert, kunnen voorzien van de juiste info om met onze nieuwe lichtlijn te rekenen. Dit noemen we onze reken- en tekenregels en deze zal ergens komende maand afgerond worden.