Innovatieblog van Joost 01/23

januari 2023

18-01-2023

Onze Product Architect Joost houdt zich bezig met productinnovaties bij LUMINAID en vertelt jullie in zijn blog graag meer over waar hij allemaal mee bezig is op het gebied van productontwikkeling en zijn dagelijkse uitdagingen!

Waar sta je nu met de ontwikkeling van Next Gen?
Afgelopen donderdag was het dan eindelijk tijd om ons nieuwe platform met de wereld te delen. Ongeveer 100 installateurs, lichtexperts, leveranciers en eindgebruikers waren hierbij aanwezig in het Evoluon te Eindhoven. Zeker wel spannend om dit zelf te presenteren, maar ook heel trots op wat we met ons R&D team hebben weggezet!

De afgelopen weken zijn we met het R&D team bezig geweest met de noodverlichting voor het NEXTGEN platform. Ik zeg noodverlichting maar eigenlijk is het anti paniek verlichting. Wanneer, om wat voor reden dan ook, de stroom uitvalt in uw pand zal deze verlichting er voor zorgen dat u en uw collega’s veilig de uitgang van het pand kunnen vinden. Dit is een eis of wens die we tegenwoordig in heel veel projecten krijgen dus hierin lopen we graag voorop. En dat is aardig gelukt; we hebben een decentraal nood armatuur ontwikkeld met een innovatieve batterij technologie. Hierdoor hoeft u de accu niet meer elke 4 jaar te vervangen en scheelt dit ontzettend veel in de onderhoudskosten.

Kun je een specifieke hobbel noemen waar je afgelopen maand druk mee geweest bent? En hoe heb je die weten te overwinnen?
We hebben afgelopen maand bepaald welke functies we in de meest geavanceerde (Dali-2) versie van het armatuur plaatsen en welke we in de non-Dali versie toepassen. Dit heeft namelijk effect op het aantal connectoren en draden in het armatuur en is dus ook een kosten discussie. Hier is aardig wat discussie aan vooraf gegaan en veel gebrainstormd zowel binnen de firma als met klanten. Voor een dubbeltje op de eerste rang blijft een lastige uitdaging maar het is uiteindelijk gelukt om samen tot de juiste oplossingen te komen. Sommige draden kunnen namelijk een functie delen en hierdoor is het toch gelukt om zowel decentrale noodverlichting, 3 fases en PIR sensor synchronisatie in 1 draadboom te krijgen.

Wat is je verwachting voor de komende maand. Waar wil je over ongeveer 4 weken staan?
De ontwikkelingen van zowel noodverlichting, het armatuur zelf en de aansluitmogelijkheden zijn afgelopen tijd in een sneltreinvaart gegaan. Het is daarom nu de zaak om alles wat we hierin hebben ontworpen en besloten goed te documenteren. Dit doen we bijvoorbeeld door de juiste technische tekeningen te maken voor onze assemblage afdeling. De juiste onderdelen lijsten te creëren voor onze inkoop afdeling. En alle specificaties te verzamelen zodat onze marketing afdeling hier productsheets mee kan aanmaken. Misschien wel de saaiere kant van ons werk maar wel het belangrijkste.

“The difference between science and screwing around, is writing it down”
– Adam Savage