Innovatieblog van Joost 04/23

april 2023

17-04-2023

Onze Product Architect Joost houdt zich bezig met productinnovaties bij Luminaid en vertelt jullie in zijn blog graag meer over waar hij allemaal mee bezig is op het gebied van productontwikkeling en zijn dagelijkse uitdagingen!

Waar sta je nu met de ontwikkeling van Next Gen?
We hebben momenteel de verschillende aansluitingen aan het begin van de lichtlijn uitgewerkt. Er zijn werktekeningen gemaakt voor assemblage, kabelschema’s zijn uitgewerkt en alle onderdelen zijn bepaald, ontworpen en besteld. De eerste productierun kunststof spuitgiet onderdelen hiervoor zijn gisteren binnengekomen en deze zijn gelukkig allemaal naar wens.

Kun je een specifieke hobbel noemen waar je afgelopen maand druk mee geweest bent? En hoe heb je die weten te overwinnen?
Vorige maand heb ik verteld over de plug in. Deze maand hebben we de in box uitgewerkt. Dit is een aansluit box aan het begin van de lichtlijn. Het voordeel van deze box is dat de installateur met kabels naar keuze aan kan komen en deze in de box kan koppelen en eventueel zelfs kan doorkoppelen. Dit scheelt de installateur heel veel lasdoosjes omdat alles netjes wordt weggewerkt in ons product. De uitdaging hierbij zat hem in het uitzoeken van de juiste connectoren en vooral de plaatsing en montage hiervan.

De connectoren hebben we push in connectoren van Wago voor gekozen. Hierdoor heeft de installateur enkel een striptang nodig en verder geen ander gereedschap om de draad vast te zetten. En als je op de hoogwerker op 12 meter hoog staat is het wel fijn om zo min mogelijk gereedschap nodig te hebben. Want al het gereedschap wat je laat vallen kan een gevaar opleveren of in ieder geval een hoop irritatie omdat je weer naar beneden moet om het te halen.

De plaatsing hiervan wilden we op een kunststof plaatje doen met daar ook de juiste aanduidingen op van elke aansluiting. We hebben dit uiteindelijk opgelost door een printplaat toe te passen. Dit is een zeer stevige plaat die de connectoren goed vast houdt maar ook meteen de mogelijkheid biedt om tekst op te drukken. Dit is een veel eenvoudigere oplossing dan bijvoorbeeld een kunststof plaat met stickers. En deze komen als het goed is volgende week al binnen.

Mocht u trouwens nog ideeën of tips hebben voor dit soort oplossingen horen wij dit graag!

Wat is je verwachting voor de komende maand. Waar wil je over ongeveer 4 weken staan?
Over precies 4 weken gaat de eerste Next Gen order de deur uit. In onze assemblage afdeling zijn ze deze weken enkel nog Next Gen armaturen aan het assembleren. Door hier vol op te focussen hopen we hier snel een handigheid in te krijgen en veel te leren zodat we eventueel meteen verbeteringen door kunnen voeren. Alle begin is moeilijk en zo ook hier. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we hier over een maand een grote partij mooie producten uit laten rollen. Om maar gelijk goed te beginnen is het namelijk meteen een vrij groot project.

Niet het allereerste project trouwens, onze logistieke afdeling wordt sinds deze week ook al met Next Gen verlicht.

Volgende maand vertel ik graag wat meer over de mogelijkheden met bewegingsmelders en DALI-2 aansturing.