Innovatieblog van Joost 12/22

december 2022

19-12-2022

Onze Product Architect Joost houdt zich bezig met productinnovaties bij LUMINAID en vertelt jullie in zijn blog graag meer over waar hij allemaal mee bezig is op het gebied van productontwikkeling. Op dit moment zijn Joost en zijn R&D collega’s bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe lichtlijnplatform NEXTGEN. Deze nieuwe lichtlijn levert meer licht per meter, is volledig circulair en kent nog meer toepassingsmogelijkheden. Joost vertelt jullie graag over zijn dagelijkse uitdagingen!

Waar sta je nu met de ontwikkeling van Next Gen?
Alle onderdelen voor het Next Gen armatuur zijn binnen en onze assemblage afdeling heeft de eerste armaturen in elkaar gezet. Tijdens de eerste dagen was ik zelf met vakantie en dit heeft ervoor gezorgd dat ze zelf oplossingen zochten voor problemen die ze tegenkwamen. Vervolgens mocht ik even meelopen met de dames van productie en hebben we weer veel van elkaar geleerd. Wij kunnen als R&D wel opleggen hoe het zou moeten maar uiteindelijk zijn zij degenen die er dagelijks mee bezig zijn en vinden zij door er mee te werken de juiste assemblage volgorde. Natuurlijk zitten er nog kinderziektes in een nul-serie en zijn we dus druk bezig met de laatste puntjes op de i.

Kun je een specifieke hobbel noemen waar je afgelopen maand druk mee geweest bent? En hoe heb je die weten te overwinnen?
Een onderdeel waar we nog niet helemaal over uit waren is het kunststof clipje waarmee we de voeding in het armatuur bevestigen. Om die reden hebben we die nog niet laten spuitgieten maar hebben we er een aantal laten 3D-printen. Hier kregen we dus ook de meeste feedback over. Ondertussen hebben we een verbeterde versie getekend, geprint en getest. Deze versie klikt nu zo goed dat we die niet eens los krijgen zonder deze kapot te maken. We gaan nu ook bij dit onderdeel de laatste details aanpassen en in opdracht geven om deze te laten produceren in gerecycled kunststof. Over gerecycled kunststof gesproken: we hebben door deze nul serie geleerd dat dit een stuk zachter is dan ‘virgin’ materiaal. Voor sommige onderdelen betekent dit dat het niet sterk genoeg blijkt om te functioneren. We hebben hier nu aanpassingen aan de vorm moeten maken om dit te corrigeren. Ook is de krimp van dit materiaal onvoorspelbaarder en het is dus best een uitdaging om alles lekker op elkaar te laten passen. Maar het is als producent onze taak / verantwoordelijkheid om al onze producten zo duurzaam mogelijk te produceren. Wij zijn degenen die het verschil willen, kunnen en moeten maken.

Wat is je verwachting voor de komende maand. Waar wil je over ongeveer 4 weken staan?
Over 4 weken hoop ik alle aanpassingen aan de onderdelen te kunnen testen. Er worden nu een aantal aanpassingen aan de matrijzen doorgevoerd. Als weer de eerste nieuwe samples binnenkomen, kunnen we een aantal armaturen in elkaar zetten om te kijken of alle kleine issues verholpen zijn. En als het een beetje meezit zijn die af voor onze product introductie op 12 januari 2023. Als je het mij vraagt op de perfecte locatie om onze innovatie aan u te tonen, in het meest futuristische pand midden in de lichtstad van Nederland. Daar vertel ik u graag meer over de ontwikkeling van dit nieuwe product platform. Geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in.