Innovatieblog van Joost 10/22

oktober 2022

18-10-2022

Onze Product Architect Joost houdt zich bezig met productinnovaties bij LUMINAID en vertelt jullie in zijn blog graag meer over waar hij allemaal mee bezig is op het gebied van productontwikkeling. Op dit moment zijn Joost en zijn R&D collega’s bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe lichtlijnplatform NEXTGEN. Deze nieuwe lichtlijn levert meer licht per meter, is volledig circulair en kent nog meer toepassingsmogelijkheden. Joost vertelt jullie graag over zijn dagelijkse uitdagingen!

Waar sta je nu met de ontwikkeling van Next Gen?
De eerste onderdelen voor onze nul-serie komen nu stuk voor stuk binnen. Een nul serie is de stap tussen prototype en uitgeleverd product. Dit doen we om alle onderdelen eerst een keer op elkaar te passen voordat we de daadwerkelijke (massa)productie starten. Naast het opsporen van foutjes / kinderziektes is dit ook erg belangrijk voor onze assemblage afdeling. Er zitten nog aardig wat stappen tussen de eerste onderdelen in je hand hebben en een strakke assemblage routine. Door een strakke samenwerking tussen R&D en Assemblage zorgen we voor het juiste eindresultaat, een groot voordeel van in Nederland assembleren. Naast het armatuur zijn we nu ook druk bezig met de ontwikkeling van alle op- en aanbouwdelen en ophang middelen. Dit zorgt weer voor nieuwe uitdagingen, samenwerkingen en oplossingen. Ik heb er heel veel zin in om dit samen met ons team te realiseren.

Kun je een specifieke hobbel noemen waar je afgelopen maand druk mee geweest bent? En hoe heb je die weten te overwinnen?
We hadden nog een uitdaging met de ophanging van het armatuur; de constructie zit zo in elkaar dat het aluminium profiel binnenin vrij kan uitzetten en krimpen t.o.v. de behuizing (kunststof buis). Dit is nodig omdat onze armaturen zowel hun toepassing in een warme productie hal als in een koel- of vriescel vinden. Dit zorgde er echter ook voor dat als men enkel de kunststof buis monteert tegen het plafond het armatuur los zou kunnen verdraaien. Met een beetje pech schijnt de lamp dan dus omhoog. We zijn daarom bij onze leverancier op bezoek gegaan en hebben samen naar een oplossing gezocht. Doordat ze nu voor ons een eigen design maken grijpen de eind stukken nu in de behuizing en hebben we dit probleem op kunnen lossen net voordat we alle matrijzen in opdracht hebben gegeven.

Wat is je verwachting voor de komende maand. Waar wil je over ongeveer 4 weken staan?
Over 4 weken hoop ik de eerste Next Gen armaturen samen met mijn collega’s van de assemblage in elkaar te hebben staan en te genieten van een welverdiende (klus) vakantie. November is voor mij namelijk niet alleen nieuw armatuur maar ook nieuw (oud) huis.