Innovatieblog van Joost 09/22

september 2022

19-09-2022

Onze Product Architect Joost houdt zich bezig met productinnovaties bij LUMINAID en vertelt jullie in zijn blog graag meer over waar hij allemaal mee bezig is op het gebied van productontwikkeling. Op dit moment zijn Joost en zijn R&D collega’s bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe lichtlijnplatform NEXTGEN. Deze nieuwe lichtlijn levert meer licht per meter, is volledig circulair en kent nog meer toepassingsmogelijkheden. Joost vertelt jullie graag over zijn dagelijkse uitdagingen!

Waar sta je nu met de ontwikkeling van Next Gen?
Vorige maand vertelde ik over onze uitdaging met de borging van de connectoren. Hiervoor hebben we afgelopen maand een aantal nieuwe ideeën geschetst, concepten uitgewerkt en geïmplementeerd in het huidige ontwerp. Vervolgens hebben we deze onderdelen 3D geprint zodat we dit nieuwe ontwerp konden testen / valideren. Het is altijd goed om een product eens op 1:1 schaal in je handen te hebben en goed te kunnen zien en voelen wat dit doet. Heel eerlijk: 3D printen maakt mijn baan een stuk gemakkelijker. Het geeft ons een grotere kans om een ontwerpfout er al uit te halen voordat we een matrijs (mal) laten maken. We zijn nu bij een ontwerp gekomen waar we achter staan. Hier zijn technische tekeningen van gemaakt en de gereedschappen (matrijzen) zijn nu net besteld. Het is nu een aantal weken wachten op de eerste proefspuitingen van deze onderdelen.

We hebben afgelopen maand ook een leuke sessie gehad met een aantal van onze klanten; Ik heb met mijn collega’s tijdens een lunch dit nieuwe concept mogen presenteren. Dit leidde tot leerzame discussies en genoeg input om ons verder te helpen met dit project. Erg interessant voor alle partijen en daarom zeker voor herhaling vatbaar.

Kun je een specifieke hobbel noemen waar je afgelopen maand druk mee geweest bent? En hoe heb je die weten te overwinnen?
Haha, planning vooral: creatieve mensen zijn meestal niet heel sterk in planning. Alles komt nu ongeveer tegelijk: kritieke ontwerp beslissingen, vastleggen van ontwerp, overbrengen naar producenten en de juiste bestelmomenten. Gelukkig hebben we een goed team en ben ik niet als enige verantwoordelijk voor deze planning.

Wat is je verwachting voor de komende maand. Waar wil je over ongeveer 4 weken staan?
De komende maand hebben we het grootste deel van de onderdelen van het armatuur afgerond en besteld. Dan zullen langzaam alle onderdelen / samples / nul-series hier binnendruppelen. Ook is er weer tijd vrij om verder te gaan met ontwikkelen. Het is namelijk niet alleen een armatuur maar ook alle producten daaromheen.  Denk bijvoorbeeld aan de ophangmiddelen, aansluitingen en de bewegingsmelders. En misschien kan ik je volgende maand wat plaatjes laten zien van het Next Gen armatuur.