FLORALUX.spectris

Ideale balans tussen plant en mens

FLORALUX.spectris

Ideale balans tussen plant en mens

De spectrale opbouw van deze innovatieve groeilamp benadert het diffuse zonlicht en levert de professionele teler een ideale balans tussen mens en plant. De uitgekiende spectrale opbouw van het licht levert de gewenste gewasreactie, terwijl werknemers in de kas een comfortabele werkplek behouden. Het spectrum van FLORALUX.spectris is niet rood, wit & blauw, maar kent een volledigere opbouw die het zonlicht benadert. Hiermee wordt een natuurlijke omgeving voor het gewas gecreëerd.

Het FLORALUX verlichte teeltsysteem bestaat uit 3 meter armaturen die op variabele hoogte boven de teelt opgehangen worden. Het armatuur wordt eenvoudig doorgekoppeld en functioneert als een continue lichtlijn. De plant ervaart een hoogwaardig lichtniveau in het juiste spectrum, terwijl nauwelijks stralingswarmte ontstaat en een diffuus lichtbeeld wordt gecreëerd.

Neem contact op

Toepassingsgebieden FLORALUX.spectris

  • Aardbeienteelt in de glastuinbouw (doorteelt óf doordrager)
  • Aardbeienteelt in gesloten omgevingen
  • Overige "soft-fruit" toepassingen
  • Vertical farming van vruchtdragende gewassen

Nieuw uitstralingsprofiel

FLORALUX.spectris heeft een uitstralende lichtbundel van 150֯ . Dit garandeert een volledig verlicht bladerdek in de aardbeienteelt onder glas. Daarnaast schijnt de lichtbundel op de vruchten van ernaast gelegen rijen. FLORALUX.spectris levert een verbeterde strekking, alsmede vruchtontwikkeling in zowel een doorteelt- als doordrager teeltstrategieën. De uniek ronde behuizing van de lamp zorgt voor een diffuse verdeling van het licht. Hiermee wordt het licht gelijkmatig verdeeld over het gehele gewas. Dit beeld is vergelijkbaar met de combinatie diffuus glas en zonlicht.

 

Full spectrum 

Ideale balans

Het kleurenspectrum van het FLORALUX.spectris systeem is toegespitst op een ideale balans tussen plant en mens. Een deel bedraagt 660 nm (diep rood).  Dit om het groeiproces van de plant gaande te houden. Van de overige uitgestraalde kleuren is 450 nm (blauw) doormiddel van fosforen omgezet naar wit licht zodat ook groen en geel in het spectrum zichtbaar zijn. De intensiteit is meer dan voldoende om op het bladerdek een PPFD van meer dan 210 micromol te meten en een fijne werkplek te creëren voor de mens.

Onze Producten

DATALUX MONTAGEBEUGEL ZS40

LUM-LS00xx-CLMP-ZS40

RVS montagebeugel 40 mm voor het ophangen van DATALUX lichtlijnen. Geschikt voor gekoelde ruimtes.

Neem contact op

Met onze lichtexperts

Zij helpen u graag met uw vragen of direct met een lichtplan op maat!

Neem contact op