Hoe ziet de toekomst van LUMINAID eruit?

Een interview met Dennis Gieselaar

02-06-2021

De toekomst van LUMINAID: een interview met Dennis Gieselaar

Dennis Gieselaar is sinds 2019 Algemeen Directeur van LUMINAID. Als eindverantwoordelijke werkt hij dagelijks met een interdisciplinair team aan de beste verlichtingsoplossingen voor LUMINAID’s klanten. Hoe is Dennis bij LUMINAID terecht gekomen? “In 2015 ben ik vanuit mijn werkgever en grootaandeelhouder Pallieter RENEFF gevraagd om ondersteuning te bieden bij het uitrollen van een nieuwe commerciële strategie. Op dat moment werd door het R&D team de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van het DATALUX.IQ lijnverlichtingsysteem, wat de basis vormt van onze huidige industriële verlichtingstak”. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot de top in de Benelux-markt voor industriële lijnverlichting.

 

Voor installateurs voorzien we bedrijfsgebouwen van een uniek concept met continue licht. Snel te monteren en extreem duurzaam. En dat inclusief engineering, installatie en onderhoudsservice. We voegen een R&D team, productieteam en een projectorganisatie samen tot een bedrijf. Steeds meer installateurs hebben ervaring met het LUMINAID ontzorgingsconcept voor grote industriële gebouwen zoals warehouses, productielocaties en andere complexe projecten. Sinds Q1 2021 is onze productiecapaciteit verdubbeld door een dubbele shift in te voeren en een netwerk van co-makers in en rondom Oud Gastel aan ons te binden.

 

Bij onze groeiverlichtingstak is onlangs de “soft launch” van FLORAPXL gedaan. Samen met een aantal partners leveren we een nieuwe armatuur uit waarmee lichtrecepten tot in detail aan een teelt worden toegevoegd. En dat in een breed spectrum, een ongekende gelijkmatigheid en eenvoudig te koppelen aan sturingscomputers. Binnenkort komt meer informatie over deze unieke verlichtingsoplossing beschikbaar.

 

Op de vraag waar Dennis’ grootste uitdaging ligt: “op dit moment ronden we ons nieuw strategisch plan af waarbij we de komende jaren nog grotere stappen nemen dan die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Het blijft daarbij uitdagend om de juiste technologische keuze te maken. Zo introduceren we begin volgend jaar DATALUX Next Generation: een nieuw ontwikkelt lichtlijnsysteem voor de Europese industriële markt. Ons R&D team werkt nauw samen met de commercie om in te schatten welke technische features we wel of niet willen integreren. Een belangrijke vraag daarbij is tot hoeverre een gebruiker sturing wil geven aan zijn verlichting systeem. Zo moet het nog maar blijken of de eindgebruiker oneindig in detail zijn armaturen wil kunnen sturen in een warehouse of productieomgeving. We werken daarom met klantpanels om tot de juiste keuzes te komen. Op de vraag wat Dennis in zijn vrije tijd graag doet: “naast mijn deeltijdactiviteiten bij zonnepanelengroothandel 4BLUE spendeer ik graag tijd met mijn gezin”. Om mijn hoofd leeg te maken klim ik regelmatig op de mountainbike, lees ik of geniet ik van de geweldige kookkunsten van mijn vrouw”.