FLORALUX nieuwsbrief 12/05/2020

LUMINAID nieuwsbrief FLORALUX 4.

26-05-2020

LUMINAID NIEUWSBRIEF

Interview met Richard van de Waart
Een goed interview geschreven door Groentennieuws! Richard van de Waart vertelt hier over zijn ervaring in een economische crisis als teler, hoe zijn marktonderzoek invloed heeft gehad op de keuzes die hij heeft gemaakt en hoe telers deze waardevolle informatie kunnen toepassen op hun eigen bedrijf!

 

De ene crisis is de andere niet, maar lessen zijn er altijd te trekken. Tijdens de economische crisis in 2009 deed Richard van de Waart, destijds aardbeienteler in Oost-Europa, marktonderzoek. De resultaten van dat onderzoek zouden volgens hem ook nu van betekenis kunnen zijn. “De huidige corona crisis is iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt. Het heeft een enorme impact op ons allen. Ik verwacht dat de financiële impact te vergelijken zal zijn. Wel is die impact veel groter, omdat de crisis de hele wereld beslaat. Verschil is dat de overheid er nu beter op voorbereid is en veel doet om ondernemers door de crisis te helpen.” Wil je het gehele interview lezen met Richard van de Waart? Bekijk het bericht op groentenieuws hier!

 

Doorontwikkeling van onze producten
Door de ultieme karaktereigenschappen van FLORALUX is het armatuur geschikt om door te koppelen en als een lange lichtlijn boven de aardbeienrij te hangen. Het spectrum van FLORALUX is afgestemd op een optimaal assimilatieproces van de aardbeienplant. FLORALUX wordt gebruikt als een dag verlengende lichtbron waardoor het gehele jaar aardbeien geteeld kunnen worden. Tevens is er voldoende wit licht aan toegevoegd waardoor duidelijk de rijpe vruchten kunnen worden onderscheiden van de onrijpe vruchten.

Het kleurenspectrum van de FLORALUX is toegespitst op een optimaal groeiproces. Het overgrote deel is diep rood om het groeiproces van de plant gaande te houden. Van de overige kleuren is blauw door middel van fosforen omgezet naar wit licht zodat ook groen en geel in het spectrum zichtbaar zijn. De intensiteit is meer dan voldoende om op het bladerdek meer dan 170 micromol te meten. Ons R&D team (het research en development team) houdt continu de armaturen tegen het licht en blijft onze bewezen FLORALUX producten doorontwikkelen om de telers het beste resultaat te geven! Wij zijn zeer enthousiast met wat er aan gaat komen en kunnen niet wachten om dit naar te buiten te brengen. Dus hou onze nieuwsbrief in de gaten!