FLORALUX nieuwsbrief 20/3/2020

LUMINAID nieuwsbrief FLORALUX 1.

14-04-2020

LUMINAID NIEUWSBRIEF

VOORJAARSTEELT AARDBEIEN START OP:
GESPANNEN VERWACHTINGEN

De eerste telers zijn reeds gestart met het aanbieden van de nieuwe 2020 teelt. De verwachtingen over prijs en aanbod dit jaar zijn gespannen. Wat doet het aanbod vanuit Zuid Europa de komende maanden? Heeft de huidige “lockdown” in Spanje invloed op de beschikbaarheid van de Spaanse aardbei op de Nederlandse markt? Wat zijn de gevolgen daarvan op prijsniveaus in Nederland? LUMINAID sprak diverse betrokkenen in de sector en de verwachting is de komende weken zeer positief voor diegene die reeds een vroege voorjaarsteelt hebben. Vanaf mei zien de verwachtingen er ongunstiger uit. Wanneer ook Nederland in een volledige “lockdown” gaat zal het aanbod van personeel natuurlijk eveneens kritisch worden.

bron: http://www.fruitandvegetablefacts.com/

 

Voorbereiden op de najaarsteelt: wat wordt anders dan voorgaande jaren
In deze onzekere tijden is een ding zeker: de omstandigheden voor de najaarsteelt zullen anders zijn dan voorheen. Het is de verwachting dat afnemers, de overheid en andere stakeholders als gevolg van de crisis meer zullen sturen op local for local. Dat bekent dat telers met een najaarsteelt sterk gepositioneerd zijn om een goede eindejaars-run te maken.

FLORALUX en de najaarsteelt
Floralux geeft u als teler meer vrijheid om uw seizoen te bepalen. Zeker in een snel veranderende markt met veel invloeden waar we weinig tot geen grip op hebben, is blijven telen in het zelfde seizoen als voorgaande jaren achterhaald, en kan dit verregaande gevolgen hebben op uw bedrijfsvoering.

Local for local is reeds een tendens welke al een aantal jaren aan de gang is, maar zal nu zeker in een stroomversnelling komen. Op bepaalde momenten kunnen traditionele export markten wegvallen,
Maar ook import uit andere wereld-delen kan zomaar wegvallen. En dit zal op momenten een positieve uitwerking hebben op de kilo-prijs voor u als teler, maar op andere momenten kan dit zeer negatief uitpakken.

LUMINAID en aardbeienteelt
LUMINAID ontwikkelt en produceert technologie voor belichte teelten in met name de zachtfuit-sector. Haar gamma aan FLORALUX armaturen zijn speciaal ontwikkelt voor een maximale najaars, winter- en vroege voorjaarsteelt. Hiermee kan de vooruitstrevende teler het heft in eigen hand houden. De toekomst is NU, schakel ook over op een belichte teelt. Kies ook voor een 40% meer energy-besparende en 100% recyclebare led groeiverlichting met ook nog eens 60 maanden garantie.

Daarnaast heeft Luminaid diverse financierings mogelijkheden, en denkt graag met u mee om tot de beste oplossing te komen.