FLORALUX groeiverlichting voor winterteelt van Jong Fruit B.V.

Zoetere aardbeien en hoge teeltopbrengst met FLORALUX

29-10-2018
FLORALUX bij Jong Fruit BV

Aardbeienteler Jong Fruit B.V. te Dongen heeft een FLORALUX.LT groeiverlichtingsysteem van LUMINAID in bedrijf genomen voor de teelt van winteraardbeien. Met dit systeem verwacht Jong Fruit B.V. de opbrengst van de teelt zowel in volume als in kwaliteit sterk te verbeteren. Het is een van de FLORALUX.LT systemen die LUMINAID uitrolt na de succesvolle realisatie bij de aardbeienteelt van Hereijgers-Verdaesdonck te Zundert begin dit jaar.

De heer Rob van de Wouw van Jong Fruit B.V.: De teelt bij Hereijgers van 2017 is de beste belichte teelt welke wij ooit gezien hebben. Met name de mogelijkheid om klimaat en belichting separaat te controleren is een voordeel, als mede ook de energie kosten welke maar 25% van SON-T zijn”.

Veel aardbeientelers zijn op dit moment druk met de start van de winterteelt van aardbeien onder glas. Zo heeft Jong fruit B.V. op 19 oktober het FLORALUX.LT systeem in de aardbeienkas in bedrijf gesteld. Ook bij Hereijgers-Verdaesdock staat de verlichting reeds enkele weken aan voor de nieuwe teelt.

 Over Jong Fruit B.V.

Jong Fruit B.V. is een vooruitstrevende speler in de markt voor zogenaamde soft fruits. Zo liep Jong Fruit met de introductie van assimilatielampen in 2006 loopt ver voor de muziek uit. In een tijdperk waar deze techniek nog in de kinderschoenen staat, ontwikkelt Jong Fruit in eigen huis een strategie die elk jaar meer succes oogst. Inmiddels kunnen ze trots zijn op onze voorsprong op andere groeilichttelers. Jong Fruit B.V. is lid van Confurta U.A. en verkoopt via The Greenery B.V.