DATALUX NIEUWSBRIEF 23/02/2021

De LUMINAID DATALUX nieuwsbrief!

23-02-2021

70 kilometer lichtlijn voor logistiek fulfilment center!

LUMINAID is in februari gestart met de levering van DATALUX-lichtlijnen voor een groot nieuw DC te Bleiswijk. In opdracht van Elektropartners BV levert LUMINAID de komende maanden voor ruim 70 kilometer aan hoogwaardige lichtlijnen. Elektropartners BV realiseert de complete installaties van de zogenaamde Fit Out van dit DC: het intern gereed maken van dit grootse en geautomatiseerde distributiecentrum. Samen met Elektropartners is een uitgekiend plan ontwikkeld waarbij DATALUX-lichtlijnen met slimme sensoren worden geïnstalleerd, aangesloten op een uitgebreid gebouwbeheersysteem met centrale noodverlichting. Dit Europees ‘fulfillment centre’ beschikt straks over 100.092 m² warehouse, 29.927 m² mezzanine en 12.100 m² kantoor. Het doel is dat de eerste pakketten vanaf de zomer van 2021 het gebouw verlaten richting klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje.


Nieuw decentrale noodunit
voor DATALUX.AC lichtlijnen!

 

De DCEM AC TRONIC is een decentraal noodverlichtingsarmatuur. De DCEM AC TRONIC die zowel te gebruiken is in combinatie met AC-lichtlijnen alsmede LT-lichtlijnen heeft een ingebouwde accu waardoor deze bij uitval van de netspanning 2 uur lang de ruimte kan verlichten. De DCEM TRONIC schakelt in wanneer de AC netspanning wegvalt. De DCEM noodverlichting TRONIC in de lichtlijn gebruikt dient het licht geschakeld te worden via 0-10V dim kabel. Deze TRONIC heeft 4 verschillende lens opties voor zowel gangpaden als open ruimtes. Voor meer informatie over de DCEM AC TRONIC kunt u terecht op de product sheet en de bijbehorende IES files zijn voor de professionele lichtplanner down te loaden vanaf onze website.


Maak kennis met LUMINAID!
Erwin Jobse borgt de kwaliteit! 

Erwin Jobse is werkzaam als R&D Engineer bij LUMINAID. Hij woont in Roosendaal (Noord-Brabant) met zijn vrouw en twee kinderen. In zijn vrije tijd zit hij graag achter de piano, speelt hij tennis en is hij bezig met data science gerelateerde knutselwerk. Erwin is een echte technische man, hij heeft de studie technische natuurkunde met de specialisatie optica afgerond en is sinds 2006 werkzaam als research development engineer. Sinds zijn studie heeft hij al meerdere ledverlichtingsproducten ontwikkeld zoals sportveld verlichting, auto koplampen en fiets led lampen.

Al sinds 2013 is Erwin bij LUMINAID als Research and Development Engineer aan de gang. Hij heeft hier in samenwerking met andere collega’s de R&D afdeling opgebouwd, de test ruimte opgezet en DATALUX ontwikkeld. In de loop van de jaren heeft hij nog de sales ondersteunt en een experience centre voor klanten gebouwd. Nu houdt hij zich vooral bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Daarnaast is het Erwin zijn taak om de kwaliteit van de lenzen te waarborgen!

 
Met wat voor uitdagingen krijg jij te maken in je functie en hoe zie jij de toekomst van LUMINAID?

“Door het ontwikkelen van de DATALUX heb ik erg veel bijgeleerd. Het is nu aan mij in samenwerking met andere collega’s om het product nog verder door te ontwikkelen. Hierbij ga ik in gesprek met klanten en doe ik onderzoek naar de markt. Hierdoor krijgen we een nieuwe generatie DATALUX armaturen” gaf Erwin aan bij de vraag wat de uitdaging gaat zijn de komende tijd.
De toekomst van LUMINAID ziet er dan ook goed uit volgens Erwin, “iedereen heeft licht nodig” was het eerste wat hij aangaf. Door in te spelen op de nieuwe technische ontwikkelingen en door te luisteren naar wat de markt/mensen wil gaat LUMINAID volgens Erwin een top 3 speler worden als het gaat om licht fabrikanten. Heeft u nog goede ideeën en wilt u sparren met de sales over de mogelijkheden van DATALUX-armaturen? Neem contact op met een van onze lichtexperts!


Project van de maand!

Delicia Tilburg
Delicia is één van de grootste producenten van chocolade broodbeleg, chocolade en kleurrijke versieringen en chocoladesnacks. Om mee te groeien met de vraag in de markt naar chocoladeproducten, had Delicia behoefte aan uitbreiding van haar bedrijfsruimten.
De nieuwe expeditie en magazijnen van Delicia Tilburg vroegen om een gelijkmatig en verticale lichtverdeling in de stellingpaden. De waren labels dienen op elk hoogteniveau goed leesbaar te zijn voor de pickers. Het picken zou draadloos (wifi) moeten kunnen en en omroep/geluidsinstallatie was gewenst.

De oplossing die LUMINAID heeft aangeboden was een integraal lichtplan met de juiste belichting, HACCP geschikt, voorzien van wifi accesspoints en audio tronics levert een uniek lichtbeeld op, een besparing op diverse technologieën en een extreem laag energieverbruik.