DATALUX nieuwsbrief 18/05/2020

Maandag ochtend nieuwsbrief week 21 - 18 mei

26-05-2020

DE LUMINAID MAANDAGOCHTEND NIEUWSBRIEF

Week 21 – 18 mei

Project Uitgelicht: Story Schadeherstel Waardenburg
Al 60 jaar worden bij Story Schadeherstel de meest uitdagende schades aan BMW’s hersteld. Sinds 2000 gebeurt dit bij de vestiging van Automobielbedrijf Story in het schitterende pand langs de snelweg A2 bij Waardenburg. Bij Story staat klantgerichtheid voorop, met ruimte en licht als belangrijke factoren. Met de allernieuwste technieken wordt in deze werkplaats voldaan aan de strengste kwaliteitseisen, waaronder die van het kwaliteitsprogramma QMA van BMW Duitsland.

Om de dienstverlening verder te verbeteren én de werkvloer prettiger te maken is de complete verlichting van de werkplaats vervangen door DATALUX.LT lijnverlichting. Hiermee is een ongekend gelijkmatig lichtniveau gerealiseerd, van belang bij de uitdagende herstelwerkzaamheden. Door de hoge efficiency van het DATALUX-systeem, gecombineerd met de uiterst lange levensduur bespaart Story tevens op haar elektriciteitsrekening.

Markt voor industriële verlichting zet door
Ondanks de moeilijke tijden waarin we ons begeven ziet LUMINAID nog steeds een gestage vraag naar industriële lijnverlichting. Met name de vraag voor hoogwaardige werkverlichting van processen in de voedselproductie en bij koel- en vrieshuizen zet door. Verder nemen veel exploitanten van parkeerfaciliteiten deze rustige periode de mogelijkheid om te investeren in veilige en duurzame verlichtingsystemen. “Het aantal aanvragen van bedrijfshallen staat wel onder druk”, merkt Wanda Verrest op, Sales Engineer bij LUMINAID. “In gesprekken met diverse calculators van installateurs merk ik een afname van aanvragen voor nieuwbouwprojecten”. Verrest: “De eerste 3 weken van de lockdown waren best spannend. Het aantal aanvragen liep sterk terug, wat natuurlijk te verklaren is omdat iedereen eerst wilde aanzien wat wel of niet mogelijk was. Maar sinds een maand nemen met name de gespecialiseerde aanvragen weer sterk toe”.

Wat de markt voor “relighting” gaat doen blijft nog wel spannend. Het zal brancheafhankelijk zijn wat de komende maanden staat te gebeuren. De motie in de Tweede Kamer die eiste dat vanaf 1 juli 2020 bedrijven verplicht zijn te investeren in LED wordt niet in wetgeving omgezet. “Je hoort het nog wel, maar die verplichting is voorlopig van de baan”, aldus Verrest. Wel blijft de EIA regeling van toepassing voor die ondernemingen die investeren in het vervangen van oude verlichting naar LED.

Veilig afspraak maken? Dat kan!
Veel installateurs vragen om inhoudelijke ondersteuning bij projecten die uitgewerkt dienen te worden. Zoals u van ons gewend ben nemen we u het werk graag uit de handen met behulp van lichtberekeningen en montage- en aansluitschema’s. De laatste weken hebben we zeer positieve ervaringen opgedaan met programma’s zoals MS Teams waarmee we met de klant op afstand projecten op maat kunnen aanleveren. Daarnaast is het verkoopteam van LUMINAID graag bereid om langs te komen om de projecten persoonlijk te bespreken. Uiteraard met in achtneming van de passende veiligheidsmaatregelen. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn, dan komen we graag bij u langs. We nemen dan ook wat lekkers voor bij de koffie of thee mee!